Намери ни
To Top

Рали Монте Карло с нов маршрут за 2017

Началото на сезон 2017 дава старт на нова ера в колите от световния рали шампионат (WRC) и маршрутът на рали Монте Карло ще е коренно различен. Над 85% от 4-дневното състезание ще е променено, но вечерният старт в четвъртък пред известното казино на Монако и неделната церемония за победителите пред Княжеския дворец си остават същите.
Пилотите, които се надяват да се аклиматизира към новото поколение автомобили в първия етап, ще бъдат разочаровани. След откриването те ще влизат в два етапа по тъмно в региона на Лазурния бряг във френските Алпи преди достигането на нощната спирка в Гап малко след полунощ.


Петък ще е най-дългият ден от състезанието със 160.40 километра, разпределени в три етапа на север от града. Територията е доста позната, но и трите теста, които ще се карат за втори път следобеда, ще са с промени в сравнение с 2016.

Ралито ще завършва в планината над Монако в неделя с две преминавания през 5.56-километровата отсечка между Люсерам и Кол-де-Рош. Те са поместени между Ла Болен-Везюби, което пресича Кол де Турини, известният проход във Франция.

В неделя няма да има сервиз до пристанището на Монако преди финалния ден. На негово място ще има зона за монтаж на гуми.

16-те етапа на рали Монте Карло, първият кръг на шампионата, формират 360.59-километровото трасе.

Ощр от категория Спорт