Намери ни
To Top

Старият ЦСКА се разпусна, новият кани агитката

На стадион „Българска армия“ вече остана единствено новият ЦСКА на Гриша Ганчев. Юношите, които треньорът Адалберт Зафиров готвеше да представят автентичния червен клуб, бяха разпуснати. Отмени се и готвения за тях лагер в Трявна. Новият ЦСКА пък излезе късно в престижна контрола срещу италианския гранд „Интер“.


Преди това от ръководството на тима на Ганчев поднесоха специални благодарности на премиера Бойко Борисов и на министър Красен Кралев, че „със своите точни и навременни действия, помогнаха за спасението на хегемона на българския спорт“. От ЦСКА-София призоваха също агитката да напълни „Армията“ за първия шампионатен мач на 23 юли.

До развръзката с двете ЦСКА се стигна след като спортното министерство прекрати договора за „Българска армия“ и базата в Панчарево със старото дружество. Междувременно стана ясно, че ведомството на Красен Кралев е преговаряло и с двата червени клуба да включат в оздравителните си планове дължащата се сума за данък смет и сгради от 929 109,14 лв, научи „Стандарт“. Борчът е натрупан в периода 2012-2015 г. Пари по него не са били плащани дори и когато ПФК ЦСКА АД не е бил в процедура по несъстоятелност. Разтрогването на договора със старото дружество е единственият начин да се защити интереса на министерството на младежта и спорта за тези пари, защото данъчните имат залози и прочее. А ММС няма такива, твърдят експерти. Поради това изискуемата сума ще бъде включена в документите за новия конкурс на министерството за наемане на „Българска армия“ и „Панчарево“.

Автор: Стандарт

Ощр от категория Футбол