Намери ни
To Top

Роман Безяк: Мариборци, внимавайте с българите

Словенският национал Роман Безяк предупреди играчите на Марибор да не подценяват Левски. Допреди година нападателят носеше екипа на Лудогорец и има доста мачове срещу „сините“. „Левски завърши на 14 точки зад бившия ми отбор, но това не трябва да заблуждава. Защото този тим е от водещите в България и е свикнал да печели.


Такива са още ЦСКА и Литекс.

Но с времето тези водещи отбори бяха отслабени и постепенно изпаднаха в колапс. Последните пет години шампион е Лудогорец, който сякаш е на светлинна година пред тях. Левски няма титла от 2009-а, но това не бива да заблуждава никого в Марибор и те не трябва да подценяват съперника. Всеки знае, че вече не бива да подхождаш пренебрежително към никого. Мариборци, внимавайте с българите“, каза Безяк пред vecer.com.

Нападателят допълни, че Левски ще получи голяма подкрепа от феновете си. „Марибор трябва да вземе аванс у дома, защото го чакат трудни мигове в София. Много тежко се играе като гост на Левски. В някои срещи трибуните може да са празни, но дойде ли двубой от евротурнирите, Лудогорец или ЦСКА, феновете пълнят стадиона.

С бившия ми тим съм падал там два пъти в последната минута (б.р. – веднъж за първенство и веднъж за Купата на България). Първият път това можеше да се окаже фатално за Лудогорец в борбата за титлата. Затова Марибор трябва да бъде концентриран до края на двете срещи. Най-важното ще бъде да спечели битката в центъра на терена и да обира вторите топки. Левски от доста време не е правил пробив в евротурнирите и затова Марибор е фаворит. Отборът трябва да е почерпил опит от миналогодишното си отпадане от Астана. Задължително е тимът да вземе аванс на „Людски врът“, за да може с дисциплинирана игра в реванша да се класира без много проблеми напред“, завърши Безяк.

Ощр от категория Тема на деня