Намери ни
To Top

Любимият син на Чикаго си отива

Любимият син на Чикаго Дерик Роуз напуска родния си град след осем години в редиците на Булс. 27-годишният гард напуска Илинойс с противоречиви чувства, след като първите му години с екипа на „биковете“ бяха страхотни, но след това започва стремглавото спускане надолу, породено от различни контузии. Следващата дестинация в кариерата на Ди Роуз е Ню Йорк.

Никс пращат в посока „Юнайтед Сентър“ Робин Лопес, Джериан Грант и Хосе Мануел Калдерон, а освен Роуз ще получат още Джъстин Холидей, както и избор във втория кръг на утрешния Драфт на НБА.


Роуз бе избран под №1 в Драфта през 2008 година и в дебютния си сезон при професионалистите бе „Новобранец на годината“, а малко по-късно, през 2011 стана най-младият носител на приза за „Най-полезен играч“ на сезона.

В първите си четири сезона той записваше средно по 21.0 точки и 6.8 асистенции при успеваемост в стрелбата 46.4%, но след първата му тежка контузия тези показатели спаднаха на 16.9 точки, 4.8 асистенции и 41.2%. В първите си четири години той игра в 89.4% от мачовете на своя тим, а оттогава насетне – в едва 38.7.%.

Ощр от категория Баскетбол