Намери ни
To Top

Лудогорец без премия срещу Левски

Футболистите на Лудогорец ще играят без премии в сблъсъка с Левски на „Герена“. Двубоят със „сините“ е на 23 април от 20:00 часа и ще се предава пряко по „Диема Спорт“. На този етап ръководството не предвижда да вдига мотивацията на отбора с допълнителни бонуси.
От ръководството смятат, че играчите не се нуждаят от стимул, за да спечелят дербито в София и да направят решаваща крачка към шампионската титла.


Възможно е обаче решението да претърпи промяна и все пак бонуси да бъдат раздадени при успех в мача. Това зависи както от крайния резултат, така и от представянето на тима в игрово отношение, разбра „Тема Спорт“.

Очаква се ръководството да дискутира темата след двубоя. Неведнъж в Разград се е случвало играчите да влизат в двубой без премия, но впоследствие да получават такава заради доброто си представяне.

В момента „зелените“ водят с 14 точки в „А“ група и ако спечелят в София, ще им трябва само още един успех, за да официализират петата си шампионска титла. Така при три пункта на „Герена“ те ще могат да триумфират с трофея в домакинството на Монтана в Разград на 29 април.
Ако това стане, то Лудогорец ще си гарантира върха за първи път преди настъпването на май и ще е вторият тим след ЦСКА с пет поредни отличия в „А“ група. Рекордът на „червените“ от 9 поредни титли изглежда не-достижим. Класирането обаче зависи от решението на Арбитража в Лозана относно жалбата на Левски за 7 отнети точки заради казуса с Литекс. Ръководителите на Лудогорец Кирил и Георги Домусчиев няма да присъстват на двубоя в София.

Те са били поканени от собствениците на Левски Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов да гледат заедно срещата от новия Сектор „А“ на „Герена“, който ще бъде открит непосредствено преди началото й. Двамата обаче са отказали заради бизнес ангажименти в САЩ.

Ощр от категория Футбол