Намери ни
To Top

България U17 започна участието си в Елитния кръг с реми срещу Холандия

ХОЛАНДИЯ – БЪЛГАРИЯ 0:0

Холандия: Ван Де Мюленхоф, Бекбоорд, Де Лигт, Виндал, Маласия, Верман, Ван Берген (60-Клуиверт), Фернандес (76-Лонвайк), Ванте, Мален, Чонг

БЪЛГАРИЯ: Шейтанов, Бастунов, Костов, Тилев, С. Иванов, Жиков, Кръстев (80-Чернаков), Костадинов, Бучев, Митков (55-Т. Иванов), И. Митрев (80-Ангелов).


Съдия: Мартин Люндби (Норвегия)

Жълти картони: Верман, Чонг (Холандия); Кръстев, Костадинов, Митков (България)

Първо полувреме

Националният отбор на България до 17 години завърши 0:0 с Холандия в своя първи мач от група 4 на Елитния квалификационен кръг за Евро 2016. Тимът на Викторио Павлов игра сърцато и борбено и в същото време създаде някои доста интересни положения пред вратата на смятания за фаворит холандски отбор.

Българският отбор можеше да открие резултата още в 1-ата минута, когато Георги Костов бе изведен на добра позиция, но стреля в аут.

Лалетата отговориха с два шута на Ван Берген в рамките на две минути, но първият излезе в аут, а вторият беше спасен от Шейтанов.

В 19-ата минута българският страж отново трябваше да се намесва на два пъти, спасявайки удари на Ван Берген и Мален.

В 31-ата минута българският тим организира добра атака, която завърши с шут на Костадинов, спасен от холандският вратар – Мюленхоф. Пет минути по-късно стражът на „лалетата“ отново спаси, но този път изстрел на Митков. Това бе последната по-интересна ситуация за първата част, която приключи при 0:0.

Второ полувреме

Второто полувреме започна с опасност пред вратата на България, когато Мален опита да преодолее Шейтанов, но стражът се намеси блестящо.

В 79-ата минута Мален бе близо да открие резултата, но за пореден път Шейтанов демонстрира чудесен рефлекс и запази мрежата си суха.

В заключителните секунди на срещата „лалетата“ можеха да стигнат до трите точки, но Клуиверт и Венте направиха пропуски, като първият нацели греда.

Следващият мач на България е на 26 март срещу домакините от Германия, а в тази група е още и отборът на Словакия. Първият в класирането със сигурност печели място за Азербайджан 2016, а от всички втори отбори ще отпадне само един – този с най-слаби показатели.

С класирането в отделните групи от Елитния квалификационен кръг за Евро 2016 може да се запознаете тук: http://www.uefa.com/under17/season=2016/standings/index.html

Ощр от категория Футбол