Намери ни
To Top

Четирима се борят за президент на КОНКАКАФ

Четирима кандидата ще се борят за поста президент на Конфедерацията по футбол на страните от Северна, Централна Америка и Карибите (КОНКАКАФ), но за двама от тях се дават доста по-големи шансове предвид позициите, които заемат. Президентът на подрегионалния карибски футболен съюз (КФУ) Гордън Дерик и шефът на Канадската футболна асоциация Виктор Монталяни обявиха претенциите си да оглавят регионалната централа, след като тя беше най-сериозно разтърсена от корупционния скандал в световния футбол.

Последните трима президенти на КОНКАКАФ са под разследване на правораздавателната система на САЩ, а също така са част и от групата от за момента 41 заподозрени в корупция и машинации футболни ръководители.

Джак Уорнър от Тринидад и Тобаго, който оглавява КОНКАКАФ от 1990-а до 2011-а година, неговият наследник Джефри Уеб от Каймановите острови бяха обвинени през май миналата година.


Докато хондурасецът Алфредо Хавит беше арестуван през декември. От декември миналата година регионалната централа е без президент и новият такъв трябва да бъде посочен с гласуване през месец май тази година.

Другите двама са Марк Родригес от Гияна и Лари Мусенден от Бермудските острови, които също обявиха кандидатурите си. Техните шансове обаче за момента се преценяват като доста по-малки. И двамата излязоха с писмени заявки да бъдат допуснати в битката за поста късно снощи.

Източник: Спортал

Ощр от категория Тема на деня