Намери ни
To Top

Лудогорец се договори с румънски защитник

Лудогорец е напът да подпише с първо ново попълнение през зимата. Шампионите са близо до привличането на централния защитник на Астра Гюргево Валерика Гаман. 2б-годишният футболист вече е уточнил личните си условия, като остава единствено двата клуба да се разберат относно трансферната сума.

Разградчани едва ли ще платят много за правата му на лидера в Румъния, тъй като контрактът на Гаман изтича през лятото.


Ако все пак не се стигне до сделка, бранителят ще остане в Астра до края на кампанията, след което ще се присъедини към орлите за старта на подготовката за новия сезон, но вече като свободен агент.

Гаман е бил харесан от спортно-техническия директор на Лудогорец Методи Томанов по време на визитата му в Румъния през септември. Припомняме, че бившият футболист на ЦСКА изгледа на живо двубоя между Астра и Ботошани на 27 септември, завършил с успех с 1:0 за тима от Гюргево.

В тази среща бранителят записа пълни 90 минути. Интересно е, че Томанов не бе на стадиона, за да наблюдава изявите на Гаман, а тези на колегите му Будеску и Алидец. По-късно Лудогорец победи Астра с 3:1 в контрола в Разград, но румънският защитник не взе участие в нея.

Гаман е висок 188 см и тежи 80 кг. Той е юноша на Университатя Крайова. Бившият младежки национал на Румъния дебютира за родния си тим преди близо десет години в двубоя от Лига 1 срещу Рапид Букурещ. Валерика изиграва общо 93 мача, в които е реализирал 3 гола, като стига и до капитанската лента.

През януари 2011 година той поема към Динамо Букурещ но само след един полусезон и едва 6 мача преминава в Астра Гюргево. Оттогава досега защитникът е взел участие в 114 срещи за тима за първенство, в които се е разписал десет пъти. Най-големите успехи в кариерата му са спечелените купа и Суперкупа с Астра през 2014 година.

В списъка на Лудогорец за нов защитник е попаднал и играч от Висшата лига. Това е Валентин Роберже, който е собственост на борещия се за оцеляване Съндърланд. Договорът на 28-годишния французин също изтича през лятото. Вариант пред разградчани е и Андрей Пилявский от Заря Луганск.

Ощр от категория Трансфери