Намери ни
To Top

Минев готов за Стяуа

Десният бек Йордан Минев пропусна втора поредна контрола на Лудогорец След като не игра срещу шампиона на Чехия Виктория Пилзен (2:1), сега той не бе на разположение на треньора Георги Дерменджиев и за проверката с украинския Заря Луганск. 35-годишният футболист продължава да има болки в коляното на десния си крак, заради което тренира на облекчен режим в последните дни. Той получи контузията 6 началните минути на първия спаринг за годината срещу фортуна Дюселдорф (3:1).

Това наложи националът да отстъпи мястото си на почивката на Витиня.


Според лекарския щаб Минев ще бъде готов за игра до няколко дни. Почти сигурно той ще може да вземе участие в контролата с първенеца на Румъния Стяуа Букурещ която е на 31 януари (неделя). Трайно контузени в Лудогорец са Сисинъо и Върджил Мисиджан.

Първият скъса мускул в областта на адуктора и в сряда се подложи на операция. Очаква се интервенцията да го извади от терена до края на сезона. Ситуацията с Мисиджан е по-различна. Той е тормозен от проблеми в коляното в последните четири месеца, заради което въобще не замина за лагерите в Турция. Най-вероятно холандецът ще може да започне пълноценни тренировки в края на февруари и да се завърне в игра в средата на март.

Ощр от категория Тема на деня