Намери ни
To Top

Гуардиола шокира Байерн на изпроводяк: Предрече тежка ера

Треньорът на Байерн Хосеп Гуардиола, който съобщи, че лятото ще се раздели с клуба и най-вероятно ще оглави английския Манчестър Сити, хвърли в паника всички на „Алианц Арена“. Той заяви, че в сегашното си състояние баварците не са готови да триумфират в Шампионската лига и да се завърнат на европейския футболен трон, каквото е желанието на босовете и феновете на тима.

„В момента все още не сме готови да спечелим Шампионската лига. Трябва да направим още няколко малки крачки напред.


Досега всичко е перфектно. Имаме малко контузени играчи, всички са здрави и това е най-важното”, сподели Гуардиола пред клубната телевизия на баварците, които са на подготовка в катарската столица Доха.

44-годишният испански специалист отново може да разчита на отсъствалите заради травми Давид Алаба, Ариен Робен, Дъглас Костам Филип Лам и Хуан Бернат. Възстановяването си продължават Мехди Бенатия, Франк Рибери и Марио Гьотце.

„Мотивацията е същата както в последните две години. Футболистите играят в крайна сметка за себе си, за отбора, за клуба и за феновете. Треньорът е само част от тази група. Това е само един период”, не очаква испанецът да има проблеми през пролетния полусезон, въпреки че взе решение да напусне клуба след изтичане на договора си в края на сезона.

Ощр от категория Футбол