Намери ни
To Top

Левски хвърля трансферната бомба на годината, сините следят бивш голмайстор във Висшата лига

Левски започна работа по зимната си селекция. Вече близо месец спортно-техническото ръководство начело с Георги Иванов и Стойчо Стоев отделят по няколко часа на ден, за да гледат играчи.

По информация на „7 дни спорт“ „сините“ са харесали една от апетитните хапки на гръцкия пазар. Става въпрос за централния нападател на Ираклис Апостолос Велиос.


191-сантиметровият таран прави силен сезон в Суперлигата и може да се похвали с 6 гола в 13 мача. По наша информация представител на „сините“ вече е бил в южната ни съседка, където да се запознае и на живо с изявите на родения в Солун играч.

Апостолос Велиос попада в селекционните планове на Левски, но на Герена осъзнават, че задачата им ще е много трудна. Само на 23 години, той се превърна в основен състезател на „синьо-белите“ от Солун. Левски пък вече гледа по-уверено, тъй като ръководството ще отпусне пари за селекция. От Ираклис не са поставили цена на нападателя си, но според transfermarkt.de той е оценен на 600 хил. евро – цифра, непосилна за 26-кратните шампиони от „Герена“.

Иначе Апостолос Велиос може да се похвали с добра визитка с оглед възрастта си. През 2011 г., докато е на 19 години, той прави може би мечтан за него трансфер и позира с фланелката на английския Евертън. „Карамелите“ плащат на Ираклис 300 хил. евро, като уговорката е солунският клуб да получи и още пари при следващ трансфер. Договорът на тарана е за четири години. В началото Велиос рита предимно за втория отбор на Евертън. На 2 април 2011 г. прави дебюта си със синята фланелка срещу Астън Вила (2:2). Вторият сезон е по-силен за Апостолос и той изиграва 13 мача под ръководството на Дейвид Мойс и вкарва 3 гола във Висшата лига.

След това идва спад в представянето и съответно кариерата на гърка. „Карамелите“ го дават под наем в Блекпул, а през 2014 г. не му предлагат нов договор и той си тръгва. Велиос подписва с белгийския Лиерс, където също не му върви и отново е пратен под наем, този път в датския Вестселанд. Така се стига до миналото лято, когато родният клуб на нападателя Ираклис му подава ръка, а той се отблагодарява по най-добрия начин и ниже гол след гол. Солунският тим се намира на 9-о място в гръцката Суперлига, което до голяма степен се дължи на головете на Апостолос.

Ощр от категория Трансфери