Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2015/12/Blater211.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Удареният Блатер избухна откровено: Това е нечовешко! – Sportove
Намери ни
To Top

Удареният Блатер избухна откровено: Това е нечовешко!

Все още актуалният президент на ФИФА Сеп Блатер обяви, че ще продължи да се бори за справедливост и срещу наложеното му наказание от Етичната комисия на централата да не се занимава въобще с футбол в следващите осем години. Швейцарецът се извини на футбола като цяло, но обеща да се завърне скоро. 79-годишният Блатер се смята за „боксова круша“, която е „ритана“ за назидание.

„Извинявам се на футбола.


Аз все още съм президент! Осем години наказан, но ще се боря. Ще се боря за мен и за ФИФА. Наказан, но за какво? Решението ме засегна много. И да, аз ще се завърна!”, сподели Блатер на пресконференция пред репортери от над 150 медии от цял свят. Швейцарецът беше небръснат и с лепенка под слепоочието.

„Ако ви кажа, че днес е добър ден за футбол и за мен, означава да излъжа. Съжалявам за всичко! Съжалявам за това, че съм една боксова круша, която е ритана с все сила. Аз съм президент на ФИФА и в същото време ме ритат за назидание. Съжалявам и за самата ФИФА, съжалявам за тези 400 нейни служители, които са оставени на произвола. Така се отнасят с мен, след като посветих над 40 години от живота си на тази организация. Съжалявам най-вече за себе си, защото днес беше потъпкана човечността“, каза още Блатер, обяснявайки, че няма правни основания да бъде обвиняван за превода от 1,8 милиона евро по сметките на Мишел Платини през 2011 година за работа, която французинът е свършил в периода 1998-2002 година.

„Днес имах обстойна среща с адвоката си. Той също е учуден. Наказват ме на базата на един договор, който въобще не е бил прекратяван. Обясних и на комисията, че ние с Платини имахме джентълменска договорка. През 1998 година го привлякох да работи за ФИФА, обясних му, че имаме финансови затруднения и се разбрахме да му платя една част от парите сега, другата след време. Това, което ме учуди, е че Етичната комисия дори не прие съществуването на подобна договорка. Това е скандално! Минал съм през всички заинтересувани комисии на ФИФА и съм обяснил как стоят нещата. И сега ме наказват за това. Това не е човешко“, обясни швейцарецът ситуацията, заради която и той и Мишел Платини са наказани за осем години.

Отстраняването ще попречи на французина да се кандидатира за президент на ФИФА на изборите на 26 февруари догодина. Все пак двамата ще обжалват санкциите си пред Апелативната комисия на Световната централа в най-скоро време.

Ощр от категория Тема на деня


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558