Намери ни
To Top

С хеттрик на Суарес Барса стигна до финал с Ривър Плейт

Европейският властелин Барселона се класира за финала на Световното клубно първенство след победа с 3:0 над азиатския шампион Гуанжоу Евъргранд в Йокохама. Луис Суарес реализира и трите попадения след точни изстрели в 39-ата, 50-ата и 67-ата (от дузпа) минути.

Освен че стана първият уругваец с гол в тази надпревара, Лучо се превърна в първият играч, който бележи хеттрик от създаването на турнира през 2000 година. Мачът беше помрачен от тежката контузия на Жен Зоу.


На финала в неделя Барса ще се изправи срещу южноамериканския представител Ривър Плейт. Лионел беше големият отсъстващ в състава на Луис Енрике, след като отпадна в последния момент заради проблеми с бъбреците. Бразилската перла Неймар пък остана на пейката.

Луис Суарес беше обграден в нападение от Мурнир Ел Хадади и Сержи Роберто, редуващ позиции с Андрес Иниеста. Луис Фелипе Сколари изненадващо остави на пейката Робиньо и в атака разчиташе само на Елкесон.Още в началото на срещата се обособиха двата игрови стила.

Китайците хвърляха усилия предимно в затваряне на пространствата пред своя вратар. „Лос кулес“ разчитаха на къси пасове по земята и извеждащи подавания зад отбраната. Първият удар дойде в 10-ата минута, когато Андрес Иниеста шутира над гредата от 21 метра.

Ощр от категория Тема на деня