Намери ни
To Top

Давид Алонсо отново наложи волята си и триумфира в Moto3

Давид Алонсо стигна до четвъртата си победа в шест състезания от началото на сезона в Moto3, след като триумфира в надпреварата за Гран При на Каталуния в Барселона.

Колумбиецът започна състезанието на „Каталуния“ от шестото място на стартовата решетка и остана в челната група в първите десетина обиколки, в които се видя типичният за Moto3 хаос с постоянни атаки и размени на позиции. Решителният ход на Алонсо дойде в началото на 12-ия тур, когато той поведе и въпреки дългата старт-финална права колумбиецът запази първата позиция в последните седем обиколки.


Така той стигна до четвъртата си победа от началото на годината и втора поредна такава, след като той триумфира и в Льо Ман преди две седмици.

Втори в надпреварата в Барселона завърши стартиралият от полпозишъна Иван Ортола, а подиумът допълно Хосе Антонио Руеда. Руеда бе много бърз в последните обиколки, но така и не успя да намери път покрай Ортола и Алонсо и трябваше да се задоволи с третата позиция.

Зад него Колин Вейер завърши четвърти пред Давид Муньос и Дани Олгадо, който загуби скорост в решителните километри. В тях той постепенно изостана до шестата позиция и с нея загуби и първото място в генералното класиране от Алонсо.

В битката за титлата колумбиецът води с актив от 118 точки и има преднина от 14 пункта пред Олгадо. Трети със 75 точки на своята сметка е четвъртият от днес Вейер.

Сезон 2024 в Moto3 продължава след само седмица с надпреварата за Гран При на Италия на пистата „Муджело“, която винаги предлага хаотични състезания в най-малкия клас на световния шампионат.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558