Намери ни
To Top

В Ямаха планират „нещо важно“ за теста на „Муджело“

Отборът на Ямаха планира да направи някои големи проблеми по своя мотор за теста на „Муджело“, който ще се проведе веднага след Гран При на Италия, която ще се състои идната седмица.

След вчерашния спринт в Барселона пилотите на японската марка Фабио Куартараро и Алекс Ринс обясниха, че се очакват доста сериозни промени по техните машини. Те първо ще бъдат изпробвани по време на официалния тест на „Муджело“, след което и в частните изпитания, които Ямаха ще проведе на „Рикардо Тормо“ във Валенсия в средата на юни.

„Нямам търпение за теста на „Муджело“ и след това във Валенсия в средата на юни, защото мисля, че ще имаме доста големи промени“, заяви Куартараро.


„Планираме нещо ново за теста на „Муджело“, нещо важно. Да видим как ще работи то“, каза Ринс.

Ямаха въведе доста сериозни аеродинамичен ъпдейт в Барселона, но въпреки него Куартараро и Ринс продължава да имат проблеми със сцеплението на моторите си в завоите.

„Последният сектор ни убива. Там има много завои и се иска много сцепление. Точно това ни липсва“, обясни Куартараро.

„Все още сме далеч. В спринта за мен беше много трудно да спирам мотора с пълния резервоар в началото. След това, обиколка по обиколка, аз се подобрявах, но ние трябва да продължим да работим по мотора. Имах проблем със сцеплението на ускоренията. В завои 12-13-14, където е нужно много сцепление, бяха най-лошите“, добави Ринс.

Според информация на crash.net по време на теста на „Муджело“ пилотите на Ямаха ще изпробват няколко различни версии на М1. Все още не се знае дали японският тим ще може да разчита на тестовия си пилот Кал Кръчлоу за тези изпитания. Британецът трябваше да участва с „уайлд кард“ в Гран При на Италия, но се оттегли от надпреварата заради операция на ръката.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558