Намери ни
To Top

Зверев за мача срещу Надал в първия кръг на „Ролан Гарос“: Помислих, че е шега

Германецът Александър Зверев помислил, че брат му се шегува, когато го информирал, че ще играе срещу 14-кратния шампион Рафа Надал в първия кръг на Откритото първенство на Франция.

Надал, който почти не е играл тази година заради серия от контузии, ще направи последното си участие на любимия си „Ролан Гарос“, където доминира от почти две десетилетия.

Зверев изтегли късата клечка да играе с Краля на клея, но остава фаворит след измъчвания от травми испански ветеран, който този сезон е непоставен в Париж заради ниското си класиране в ранглистата на АТР.

Това ще бъде първата среща между двамата от полуфинала в Париж през 2022 година, когато Зверев се оттегли заради контузия, а Надал стигна финала и спечели 14-ата си титла след победа над Каспер Рууд.


„Бях на корта с Андрей Рубльов на тренировка и след като сесията приключи, брат ми ми каза, че играя с Надал“, каза Зверев, полуфиналист през последните три години.

„Всъщност мислех, че се шегува в началото. Но след това, да, оказа се истина. Исках да играя Рафа поне още веднъж в моята кариера, защото не искам последният ми спомен от двубоите срещу Рафа да е как напускам корта в инвалидна количка.

В идеалния случай бих искал да играя с него в последния етап на турнира. Жребият е труден, но е труден и за двама ни. Ще видим как ще е в понеделник“, каза още Зверев.

Специалисти укориха организаторите, че Надал не е поставен в схемата, предвид рекорда му на Ролан Гарос, но Зверев каза, че организаторите нямат друг избор, освен да се придържат към ранглистата на АТР.

„Разбира се, мога да ви гарантирам, че нито Джокович, нито Алкарас, нито Синер искаха да играят срещу Надал още в първия кръг. Аз също, но жребият така отреди“, добави Зверев.

„Очаквам да срещна Рафа Надал в най-добрата му форма. Очаквам да играе най-добрия тенис, който винаги е играл на този корт. Такава е моята настройка за този мач“, добави Зверев.

Германецът увери, че предстоящият съдебен процес срещу него няма да повлияе на играта му на Откритото първенство на Франция.

Четвъртият в схемата Зверев ще се изправи пред съда по обвинения в домашно насилие.

„В края на краищата аз наистина вярвам в германската правосъдна система“, каза 27-годишният тенисист, който не трябва да присъства на започващия другата седмица процес в Берлин.

„Вярвам, че няма да загубя това дело. Няма абсолютно никакъв шанс да го направя. Ето защо мога да играя спокойно и мисля, че резултатите ми в последно време го показват“, каза още Зверев.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Imago

Ощр от категория Тенис


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558