Намери ни
To Top

Колко напреднали са преговорите между Сайнц и Уилямс?

Карлос Сайнц е основната фигура на трансферния пазар във Формула 1 тази година, като се смята, че той се бори за място в Ред Бул, а Ауди държи да го привлече в бъдещия си заводски тим. И на пръв поглед е трудно да се приеме, че опашкарят Ауди има реални шансове да наеме испанската звезда.

Шефът на Уилямс Джеймс Ваулс успя да изненада всички във Формула 1 с твърденията, че преговаря с Ейдриън Нюи, както и с Карлос Сайнц, като той не може да им предложи силни резултати в момента, но може да ги убеди, че тимът от Гроув има потенциал да се върне на върха на класирането с влизането в сила на новите технически правила за 2026 година.

Уилямс има един сигурен пилот за след края на 2024 – Алекс Албон, който наскоро преподписа с тима, а договорът на Логан Сарджънт изтича в края на настоящата кампания и дори американецът не е убеден, че ще остане в отбора.

Според непотвърдена информация, преговорите между Сайнц и Ваулс са в „напреднала фаза” и е възможно да има развръзка в следващите няколко седмици. Смята се, че Ваулс е получил уверение от страна на Мерцедес, че задвижващата система на компанията за 2026 година и след това ще осигури силно представяне и ще може да се конкурира с ранния фаворит Ферари.

„Ще сложа всички възможности на масата и ще взема правилното решение – обясни в Монте Карло Сайнц. – Мога само да ви кажа, че когато взема решение, оттам нататък всичко ще се случи много бързо. Но сега не мога да ви дам повече информация.”

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558