Намери ни
To Top

ВВС: Ейдриън Нюи напуска Ред Бул

Най-успешният дизайнер в историята на Формула 1 Ейдриън Нюи е съобщил на шефовете на тима, че напуска. Това съобщи днес ВВС Sport, без обаче да цитира източници от отбора.

65-годишният Нюи бил разочарован от ситуацията в Ред Бул, породена от обвиненията и разследването срещу Кристиан Хорнър, който е заподозрян в сексуален тормоз срещу своя подчинена в тима на световните шампиони.

От Ред Бул и Нюи все още няма коментар по темата, уточняват от ВВС.

В последните месеци Нюи е свързван с трансфер във Ферари, а в същото време се появи и информация, че дизайнерът е получил изключително щедра оферта от страна на Лорънс Строл, който иска да го привлече в британския тим.

Нюи преподписа миналата година преподписа с Ред Бул и се смята, че договорът му е до края на 2025, но също така според информация от тима, той е уверен, че може да договори напускането си с тима и да може да започне работа за новия си отбор още от началото на следващия сезон.

Първи за предстоящото напускане на Нюи съобщи сайтът на германското списание auto motor und sport, като от ВВС уточняват, че са проверили информацията чрез „високопоставени източници” в Ред Бул и такива, които са близки до Нюи. Също така те са потвърдили и причината за това решение – недоволството на Нюи от ситуацията, създадена от действията на Хорнър и последвалата битка за власт в тима. Вътрешното разследване на Ред Бул оневини Хорнър, но се оказа, че то изобщо не е било независимо и ще се проведе отново.

Нюи е най-важната фигура на трансферния пазар и решението му за това къде ще продължи кариерата си ще даде нова насока в развитието на преговорите и сделките за всеки един пилот и също така прави оставането на Макс Верстапен в тима малко вероятно.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт