Намери ни
To Top

Съставите на Евертън и Ливърпул

Евертън приема Ливърпул на „Гудисън Парк“ в 244-тото издание на мърсисайдското дерби. „Карамелите“ имат само един успех в последните 26 срещи за първенство с градския си съперник, като освен това нямат победа у дома срещу Ливърпул в 12 поредни мача.

Тимът на Юрген Клоп се нуждае задължително от трите точки, за да се изравни на върха във временното класиране с Арсенал, който вчера разгроми Челси. След днешния мач на „Гудисън“ „червените“ ще имат още четири двубоя, като целта им е да постигнат победи във всички тях и да се надяват на грешни стъпки на Манчестър Сити и Арсенал.


Евертън направи голяма крачка към спасението през уикенда, когато победи Нотингам Форест и в момента е на пет точки над опасната зона.

Шон Дайч е направил две промени от последния двубой. Бен Годфри започва като десен бек вместо Ашли Йънг. Джеймс Гарнър пък влиза на мястото на Андре Гомеш. Амаду Онана остава на пейката, а Бето е аут, след като получи сериозен удар в главата през уикенда.

Юрген Клоп, за когото това е последното дерби на Мърсисайд, е направил шест промени в сравнение с победата над Фулъм. Мохамед Салах, Дарвин Нунес, Алексис Мак Алистър, Доминик Собослай, Къртис Джоунс и Ибрахима Конате се завръщат сред титулярите. Диого Жота отпадна от сметките за следващите две седмици, след като получи поредна контузия.

Евертън: Пикфорд, Годфри, Тарковски, Брантуейт, Миколенко, Гей, Харисън, Дукуре, Гарнър, Макнийл, Калвърт-Люин

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Конате, Ван Дайк, Робъртсън, Собослай, Мак Алистър, Джоунс, Салах, Нунес, Диас

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол