Намери ни
To Top

Ауди ще чака още Карлос Сайнц

В Ауди определено искат да привлекат Карлос Сайнц и да обявят това колкото се може по-скоро, но явно ще трябва да изчакат. Според източници от германската компания, Сайнц остава избор №1 на Ауди за догодина, но преговорите между двете страни все още не са стигнали успешен край.

Преди време се появи информация, че от Ауди са дали краен срок до средата на април, за да реши Сайнц дали иска да подпише с тима от Хинвил, като дори се смята, че това всъщност е бил последният от няколко крайни срока. Но както се вижда, Карлос все още не е готов с избора си.


Съветникът на Ред Бул доктор Хелмут Марко вече обяви, че от Ауди са готови да плащат много пари на Сайнц, а развитието на пазара за момента не работи в полза на испанеца – от Мерцедес му предлагат само 1-годишен договор, а Серхио Перес има всички шансове да запази мястото си в Ред Бул.

Мнението в Ауди е, че Сайнц е идеалната фигура за лидер на тима и затова германците са спрели разговорите с всички други кандидати да карат за тях докато не се разбере дали ще вземат или не испанеца. От финансова гледна точка офертата на Ауди сигурно е много щедра, но в спортен план компанията не може да предложи много на Карлос в краткосрочен план – Заубер се крепи в края на средата на колоната и екипът има нужда от много нови хора и инвестиции, за да има надежда да се бори с фаворитите във Формула 1.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт