Намери ни
To Top

Гуардиола: За една седмица можеш да загубиш всичко

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола говори преди утрешния двубой на “гражданите” срещу Брайтън. Шампионите изостават на четири точки от лидера във Висшата лига, но е изиграл два мача по-малко и може да се върне на върха, ако ги спечели.

“Имахме много проблеми с контузии на важни играчи, но все още се в борбата. На финал на ФА Къп сме, играхме в заключителните етапи на Шампионската лига и сме в битката за титлата.


Но може да си в тази позиция на финалната права и да загубиш всички трофеи в рамките на една седмица. Отборът ни обаче се представи невероятно и през този сезон. Всеки мач е важен и всяка грешка и стъпка назад е трудна, но сме били в тази позиция много пъти и знаем за какво играем”, коментира Гуардиола.

Испанецът разкри, че Ерлинг Холанд ще пропусне мача с Брайтън: “Ерлинг Холанд не е готов за утре. Не е сериозен проблем, но не може да играе в този мач”. Той допълни, че Джон Стоунс и Фил Фоудън ще са на линия за утрешния двубой.

“Възхищението ми към Роберто де Дзерби се увеличава с всеки сезон. Те имаха имаха много проблеми, важни играчи бяха продадени. Имаха доста контузии и играят в повече турнири, но начинът, по който играят, е един и същ. Той върши невероятна работа в Брайтън”, каза Гуардиола за следващия съперник на Ман Сити.

Попитан дали ще прави промени в състава, след като се оплака от малкото време за почивка миналата седмица след мача с Реал Мадрид и този срещу Челси за ФА Къп, Пеп заяви: “Не знам какво значи ротация. Всеки футболист може да играе. Всеки дава своя принос. Имахме три или четири дена от последния мач, а утре ще е един от най-трудните ни мачове през този сезон”.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол