Намери ни
To Top

Канаваро посочи върху кой аспект ще работи в Удинезе

Легендарният защитник Фабио Канаваро официално беше представен пред италианските медии като новия треньор на Удинезе. На специалната си пресконференция той подчерта, че ще наблегне най-вече върху подобряването на психиката на своите футболисти предвид важните мачове на тима до края на сезона в борбата за оцеляване в Серия „А“.

“Искам да благодаря на Габриеле Чофи, с когото говорих снощи. Освен, че идвам гладен за успехи, ще срещна и определени трудности, тъй като това е отбор с доста играчи, които говорят различни езици, а комуникацията е фундаментална.


Концепцията, която всички трябва да споделяме, е, че не бива да има страх. В последните няколко мача не видях физически или тактически проблеми, а страх. Психологическият аспект е ключов. Необходимо е да накараме играчите да разберат историята на този клуб и важността на феновете, които ще ни подкрепят до самия край. Трябва да направим възможно най-малко грешки, за да успеем да се спасим от изпадане. Това, че клубът е прекарал 30 години в Серия „А“, е благодарение на саможертвите на едно семейство, което е постигнало нещо забележително. Футболистите трябва да минават през коридорите и да виждат фланелките на тези, които са били тук преди тях. Ако не разбират значимостта на клуба, тогава трябва да ги накараме да я разберат.

Това, че ще дебютирам срещу Рома на Даниеле Де Роси? Футболът включва и срещи с бивши съотборници и стари приятели, но това са решаващи мачове за нас, така че казах на момчетата, че трябва да са по-гладни от опонента във всеки един аспект. Получих съобщения от Фабио Куалярела и Антонио Ди Натале. Двама неаполитанци като мен, които оставиха своята следа в Удинезе. Надявам се и аз да го направя. Опитах се да науча по нещо от всеки един мой треньор: Марчело Липи, Фабио Капело, Алберто Дзакерони, Ариго Саки, Джовани Трапатони и Дино Дзоф, ако трябва да спомена някои от тях. Винаги съм харесвал схемата 4-3-3, но формацията зависи от играчите, които имаш на разположение. Трябва да признаем, че има моменти, в които се налага да атакуваме, а в други да се защитаваме. Дори Манчестър Сити и Реал Мадрид имат периоди, в които трябва да се защитават”, коментира Канаваро.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол