Намери ни
To Top

Нашият модел доказа, че е успешен, доволен е Марота

Изпълнителният директор на Интер Джузепе Марота изрази задоволство от спечелената титла на Италия, която е 20-а в клубната история. Шефът на “нерадзурите” добави, че се надява отборът да продължи да работи по същия начин.

“Нашият модел доказа, че е успешен. Той е изграден от важни ценности като чувството за принадлежност и работната етика.


Също така имам много добри сътрудници като Аузилио и Бачин, които доведоха важни играчи на разположение на треньора, който им даде подходящия манталитет. В спорта циклите рано или късно приключват, но според мен нашият е едва в средата си, така че имаме още много работа за вършене. Аз съм на разположение на Интер, докато в клуба още ме искат. През 2027 г. (когато изтича договорът му – б.р.) ще бъда на 70 години и може би ще е подходящо да предам щафетата. Аз обаче се чувствам млад и съм пълен с адреналин, така че все още искам да дам на феновете на Интер нещо важно.

Къде можем да се подобрим? Винаги има място за подобрение, включително и в самите играчи. Има футболисти, които получиха малко игрово време и според мен с времето те ще получават все повече и повече възможности. Трябва да се стремим към устойчивост както от спортна, така и от финансова гледна точка. Това обаче се отразява на всички големи клубове в Италия. Нашата сила е в куража ни. Тази година сменихме 12 играчи, намирайки подходящите им заместници, нека продължим по същия начин. Дали това беше най-добрият ми сезон? Не бих го определил като най-трудния, защото водехме дълго време. Сезонът беше приятен заради изключителното постижение със спечелването на втората звезда. Трябваше да се справим с голямо напрежение и успяхме да го направим благодарение на реакцията на играчите. Затова сега искаме да му се насладим”, коментира Марота пред Sport Mediaset.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол