Намери ни
To Top

В Париж пуснаха специално приложение на градския транспорт за гостите на Олимпийските игри

Компанията, която се занимава с градския транспорт в региона на Париж, пусна във вторник приложение, която е насочено специално към зрителите на Олимпийските игри с цел да ги информира и да организира придвижването им по най-добрия начин, предаде АФП.

Това приложение – „Обществен транспорт Париж 2024“, трябва да ориентира зрителите и посетителите по време на Игрите към олимпийските съоръжения, както и по време на предвижването им във френската столица, като ще им препоръчва не непременно най-преките пътища, като вероятно може да им се наложи да ходят повече пеша, но да избегнат струпванията и да подминават най-натоварените спирки.

В това приложение, създадено от Мобилност Ил-дьо-Франс (IDFM), могат да планират придвижването си, като зададат къде искат да отидат и на коя дата.

Ползвателият ще получава съобщение предишния ден, за да може да се подсети за пътуването си и „ще бъде предупреден в случай на проблеми с паспорта, за да могат да се адаптират“, съобщава компанията в комюнике.


На ползвателите на приложението ще им бъде предложен „най-адаптирания маршрут, за да стигнат до спортните съоръжения, като се вземат предвид задръстванията и промените в реално време. Няма да бъде непременно най-краткия или най-бързия маршрут, но най-подходящия спрямо спирката или гарата на тръгване с балансирано разпределение на пътниците, за да се избегнат струпвания“, уточниха от IDFM.

От този момент до средата на юни това приложение ще позволява и закупуването на превозни документи, включително и картата на цял ден, която ще струва 16 евро.

Приложението е преведено на английски, испански, италиански, португалски и немски език.

Последвайте каналите ни в:

Ощр от категория Спорт