Намери ни
To Top

Леката атлетика в Сливен ще отбележи един век

Леката атлетика в Сливен ще отбележи един век с няколко прояви на 27 април, съобщиха организаторите от община Сливен. В 9:30 часа във фоайето на покритата лекоатлетическа писта в града ще бъде открита фотоизложба на изявени състезатели и треньори. В 10:00 часа е предвиден турнир за всички възрастови групи.

В зала „Май“ от 17:30 часа ще бъде представен доклад за развитието и успехите на леката атлетика в Сливен, след което ще бъдат връчени медали, грамоти и почетна значка „100 години сливенска лека атлетика“ на изявени лекоатлети и техните треньори.


Както БТА писа, през миналата година в града бе чествана друга важна годишнина, свързана с леката атлетика – 80 години от рождението на първия български лекоатлет, класирал се в шестицата на олимпийски игри (1968 година) и носител на престижната награда „Златен шпайк“ за най-добър лекоатлет на Европа (1969 година) Михаил Желев.

Тогава Сливен бе домакин на лекоатлетически турнир „Златен шпайк“. Във фоайето на покритата лекоатлетическа писта бе поставен барелеф на Михаил Желев.

Последвайте каналите ни в:

Ощр от категория Спорт