Намери ни
To Top

Фенербахче стъпи накриво, Галатасарай е все по-близо до титлата

Фенербахче се провали при гостуването си на Сивасспор от 33-ия кръг на турската Суперлига. Мачът завърши 2:2 и по този начин „фенерите“ изостават на 4 точки от водача Галатасарай, който е в серия от 14 поредни шампионатни победи и държи съдбата на титлата в ръцете си.

Звездата на Сивасспор Рей Манай реализира дузпа в 4-ата минута от добавеното време и донесе равенството на домакините. За Фенербахче това е поредно разочарование от началото на месеца.


Отборът на Жорже Жезус загуби служебно финала за Суперлупата от Галатасарай, след това отпадна от Олимпиакос на 1/4-финалите в Лигата на конференциите, а днес направи грешна стъпка в първенството, която почти сигурно ще се окаже фатална в края на сезона.

Бившият халф на Манчестър Юнайтед Фред откри в полза на Фенербахче в 45-ата минута, но в началото на втората част Фоде Койта възстанови равенството. Ирфан Кахведжи вкара втори гол за гранда от Истанбул в 80-ата минута, а в самия край на срещата домакините получиха дузпа, която Манай отбеляза за 2:2.

Още в следващия кръг Фенербахче се изправя срещу Бешикташ, а в предпоследния кръг е и директният сблъсък с Галатасарай, но той ще е без значение, ако „джим бом“ спечели всичките си други мачове.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол

  • Тухел обясни изненадата в състава си

    Наставникът на Байерн (Мюнхен) Томас Тухел обясни изненадващото за мнозина решение да предпочете 20-годишния Александър Павлович като титуляр в халфовата линия...

    08/05/2024
  • Съставите на Реал Мадрид и Байерн

    Реал Мадрид и Байерн (Мюнхен) се срещат в една от класиките на европейския футбол. Сега това е реванш от полуфиналите в...

    08/05/2024
  • Съставите на Брюж и Фиорентина

    Брюж приема Фиорентина в реванш от полуфиналите на Лигата на конференциите. Първата среща завърши 3:2 за “виолетовите”, които отбеляза победния гол...

    08/05/2024