Намери ни
To Top

Моуриньо посочи точния момент, когато кариерата на Погба е тръгнала надолу

Жозе Моуриньо посочи точния момент, в който кариерата на Пол Погба е тръгнала в негативна посока, за да достигне сегашните си нива на пълен разпад. Френският полузащитник бе сред най-големите трансферни желания и бе привлечен в края на летния прозорец през 2016 година срещу 89 милиона паунда. Първият сезон на двамата на “Олд Трафорд” бе доста успешен, а те вдигнаха “Карабао къп” и трофея в Лига Европа. Нещата между тях започнаха да се влошават от септември 2018 година, когато двамата имаха сблъсък на тренировка, а впоследствие Моуриньо отне капитанската лента на французина.


“Казвам единствено, че почти всеки има момент в кариерата си, когато губиш усещане кой си, къде си и какъв трябва да бъдещ. Смятам, че Пол се завърна различен след спечелването на Световната титла от Франция през 2018 година. Футболът вече не беше най-важното за него. Той вече не споделяше философията и отговорността, както всички останали,” започна португалецът.

Погба не започна нито един от последните три двубоя на Моуриньо начело на Манчестър Юнайтед, а през декември същата година Специалния бе освободен. Той намекна, че не е получил необходимото ниво на подкрепа от ръководството в този конфликт, което е подкопало авторитета му.

“Когато си подкрепен от хората в управлението, това е много положително послание и се приема добре от цялата група. Но когато не си подкрепен, защото играчът е твърде важен, тогава се намираш в много крехка ситуация. Дори да си треньор с толкова много опит, както беше в моя случай,” обясни Моуриньо.

Пол Погба остана на “Олд Трафорд” още четири години и напусне със свободен трансфер през лятото на 2022 година.Той се завърна в Ювентус, където пропусна почти цялата кампания поради травми. Преди началото на настоящия сезон даде положителен допинг тест и впоследствие получи четиригодишно наказание.

“Изобщо не изпитвам задоволство от положението на Пол,” завърши категорично Моуриньо.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол