Намери ни
To Top

Камило Плачи прави нов “Хебър” в Катаня

Бившият селекционер на националния отбор на България и бивш старши треньор на Хебър (Пазарджик) Камило Плачи от новия сезон ще е наставник на италианския Козедил (Катаня).

67-годишният специалист, който за два сезона начело на Хебър изведе тима до 5 трофея у нас и две успешни участия в Шампионската лига, веднага започна да прави сериозна селекция в Катания за следващия сезон в Серия А2.

Целта пред отбора е бързо да се върне в Суперлигата на Италия.

Преди няколко дни Катаня привлече бившия диагонал на Хебър Джулио Саби на поста диагонал на разпределителя.


Напълно възможно е в Катания и за следващия сезон да е Якопо Масари, който също игра два сезона и малко в тима от Пазарджик, а после довърши сезона точно в състава на Катаня.

Другите сигурни волейболисти на Камило Плачи за следващия сезон са централният блокировач Елия Боси, както и посрещачите Лwка Башич (Франция) и Мохамад Джавад Манавинеджад (Иран).

9

Камило Плачи, Александър Иванов и Данаил Милушев гостуват на Block out

„Шапки долу за този клуб, който направи двоен скок и се изправи срещу него, изпадането не се брои, отношението се брои и това, което видях, е ценно”, заяви Джулио Саби в деня след подписването на договора си.

“През последните дни видях много сериозност и цялото желание да опитаме. Следващата година A2 няма да е лесна, но ще се справим с това по най-добрия начин.“

„Присъединявам се към отбор, воден от много добър треньор и с играчи, с които можем да бъдем конкурентни и ще дадем най-доброто от себе си. Девизът е саможертва, с подкрепата на онези фенове, които вече съм го виждал на живо”, добави Джулио Саби.

View this post on Instagram

A post shared by ???????????????????????? ???????????????????? (@giuliosabbi)

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Startphoto

Ощр от категория Волейбол