Намери ни
To Top

Доктор Марко: Макс е един от най-добрите в историята

58-ата победа на Макс Верстапен във Формула 1 му донесе нова порция суперлативи, а съветникът на Ред Бул доктор Хелмут Марко обяви, че в тима вече могат да започнат да мислят отново за световната титла.

Верстапен спечели световната титла във Формула 1 в последните три сезона, а сега стартира кампанията с 4 победи в първите пет старта и Ред Бул има впечатляващо предимство пред другите отбори на пистата.

„Макс кара абсолютно безгрешно във всеки един момент – обясни доктор Марко. – Грижи се добре за гумите и мисля, че Китай можем отново да мислим за световната титла. Макс е един от най-великите пилоти, един от най-добрите в историята. Мисля, че е в топ 5, но дали е втори или пети не знам. Тази година Верстапен ще стане на 27 години, така че има още много да даде на спорта.”

Доктор Марко призна, че малко преди финала е имало съмнения, че Макс може и да не завърши състезанието.

„Състезанието в Шанхай не беше никак лесно – допълни бившият пилот. – Две обиколки преди финала имаше малко напрежение за нас, тъй като Макс мина през отломки от други коли и имаше вероятност да е спукал гума или нещо да е повредено, но се оказа, че няма никакви проблеми.”

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт