Намери ни
To Top

Очаквайте на живо: Завръщането на Гран При на Китай във Формула 1

Надпреварата за Гран При на Китай прави своето дългоочаквано завръщане във Формула 1 след 5-годишно отсъствие. За това време много неща в спорта се промениха, включително и доминиращият пилот в челото на колоната. През 2019 това бе Люис Хамилтън, а сега е Макс Верстапен, който ще стартира от полпозишъна в Шанхай.

Трикратният световен шампион вече записа една победа този уикенд, след като триумфира във вчерашния първи спринт за годината.


В него той бе много бърз и ако и днес наложи същото темпо то надали пилотът на Ред Бул ще има затруднения да постигне четвъртата си победа в пет състезания от началото на сезона.

До него на първата редица ще застане съотборникът му Серхио Перес, който би трябвало да е най-сериозният конкурент на Верстапен след провала на пилотите на Ферари в квалификацията. Шарл Леклер и Карлос Сайнц ще потеглят едва шести и седми и ще трябва да си пропряват път през Фернандо Алонсо, Ландо Норис и Оскар Пиастри преди да могат да мислят за атака срещу Ред Бул.

Добрата новина за Скудерията е, че днес се очаква състезание с по-голямо износване на гумите и поне две спирания в бокса, а до момента през сезона видяхме, че това е една от силните страни на „черните кончета“. Те ще се надяват с високо темпо и добра работа с гумите да изпреварят пилотите пред себе си, но надали ще могат да се борят с Ред Бул, които по това време вече може да са далеч напред.

Състезанието за Гран При на Китай, пети кръг за сезон 2024 във Формула 1, започва в 10:00 часа и ще може да бъде следено на живо на Sportal.bg.

Последвайте каналите ни в:

Ощр от категория Спорт