Намери ни
To Top

Албон: По-добре да си седим вкъщи, ако се притесняваме за резервните части

Пилотът на Уилямс Алекс Албон заяви, че за отбора ще бъде по-добре направо да си седи вкъщи, ако започне да се притеснява за липсата на резервни части, от която страда от началото на сезона.

Фактът, че за Албон и съотборникът му Логан Сарджънт няма резервно шаси е добре документиран след тежките катастрофи на двамата от последните два уикенда в Австралия и Япония. Те ще имат по едно шаси и в Китай този уикенд, но очакванията са за Маями след две седмици Уилямс вече да има трето шаси.

Липсата на резервни части обаче не се ограничава само до шасито.


Други компонентни също са с ограничена налично, а това се видя ясно в Япония. Тогава Албон и Сарджънт получиха по една бройка от новото предно крило на Уилямс. Сарджънт унищожи своята още в първата тренировка на „Сузука“ и трябваше да се върне към по-стария модел. Албон пък запази своята цяла до състезанието, но още в третия завой той пострада след удара с Дениъл Рикардо.

След него не само новото крило на тайландския пилот бе унищожено, но и по шасито му имаше поражения. Това принуди Уилямс за втори пореден път да връща шаси до базата си в Гроув за поправки, което води и до драстично увеличаване на разходите, най-вече логистичните.

А според Албон, ако тези проблеми започнат да притесняват Уилямс, ще е най-добре отборът изобщо да не се появява на пистата и да си седи у дома, където няма риск от нови поражения. Той също така заяви, че спринтовите уикенди като този в Китай, които крията много неизвестни, дават шансове на отборите от втората половина на класирането да се намесят в разпределенито на точките.

„В отбора се влагат огромни усилия. Мисля, че ние леко изоставаме заради катастрофите, а не бяхме в добро положение и преди тях. Така че те отново свършиха невероятно работа, ние трябва да продължаваме да разчитаме на хората в Гроув, които не спират да ни удивяват. Това е много, много важно, особено преди спринтов уикенд като този.

„Всичко е възможно и може да се случи този уикенд, затова трябва да си подготвен възможно най-добре. В такива състезания има много неизвестни и те давам възможности на отбори като нашия.

„По време на състезанията не мислиш много за липсата на резервни части. Разбира се, този проблем го има, но в момента, в който започнеш да мислиш основно за него, по-добре направо да си седиш вкъщи.

„Трябва да атакуваш в хода на уикендите, както всеки път. Не можеш да имаш различен манталитет. Трябва да намериш лимита, да го усетиш къде е, да уточниш баланса на колата. Така че просто трябва да си изкараш от съзнанието тази мисъл и да третираш уикенда като нормален такъв“, обясни Албон пред медиите в Китай.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт