Намери ни
To Top

Доктор Марко не изключи възможността Рикардо да бъде сменен от Лоусън

Моторспорт съветникът на Ред Бул доктор Хелмут Марко не изключи възможността пилотът на Рейсинг Булс Дениъл Рикардо да бъде сменен от Лиам Лоусън, ако австралиецът не подобри своето представяне в скоро време.

Годината не започна лесно за Рикардо, който до момента не е побеждавал съотборника си Юки Цунода в квалификация. Разликата между двамата бе най-малка в Япония преди две седмици, но отново Цунода бе по-бързията.

По думите на Марко, който говори пред вестник Krone Zeitung това не отговаря на очакванията, които е имало към Рикардо преди старта на годината.


А те бяха той да бъде лидерът на Рейсинг Булс и да се бори за завръщане в Ред Бул, на мястото на Серхио Перес.

„Изискването към Дениъл беше той да е категорично по-бърз от Юки, ако иска да има шанс да се върне в Ред Бул. Но до момента това не се случва, дори и на момента разликата между двамата да е малка. Ще видим как ще се развие ситуацията.

„В Лоусън ние имаме силен резервен пилот, който има клауза в договора си, която му позволява да премине в друг отбор, ако не получи титулярно място при нас догодина. В това отношение би било добре за нас да го видим във Формула 1 още тази година. Така ние ще придобие по-добра картинка. Но ситуацията е сложна, така че трябва да изчакаме, за да видим как ще се развият нещата“, каза Марко.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт