Намери ни
To Top

Реваншите от 1/4-финалите на Лигата на конференциите обещават интрига до самия край

Днес предстоят да се изиграят мачовете реванши от 1/4-финалите в Лигата на конференциите. Първите срещи предложиха много равностойни сблъсъци и никоя от срещите не може да се счита за решена. Отново предстои да се изиграят два ранни двубоя от 19:45 часа и два късни от 22:00.

От ранните мачове Лил посреща фаворита за спечелване на турнира Астън Вила.


Бирмингамци поведоха с 2:0 в първия мач, но допуснаха попадение в края и сега ще имат с една идея по-труден реванш. Тимът на Унай Емери пристига във Франция с отлично настроение и самочувствие след впечатляващата си победа като гост на Арсенал през уикенда с 2:0.

Миналогодишният финалист в надпреварата Фиорентина е домакин на Виктория (Пилзен) след нулево равенство в първия мач. Италианците имаха мач в Серия А в понеделник срещу Дженоа (1:1), в който наставникът на Виола Винченцо Италиано логично даде почивка на някои от титулярите си.

Със сигурност горещо ще бъде в късните мачове от 22:00 часа, които ще са на Балканите. В първия от тях ПАОК с Кирил Десподов в състава посреща Брюж. Белгийците имат гол аванс след първия мач, но със сигурност няма да им е лесно в Солун. Българският национал се появи в Белгия в 62-рата минута и имаше сериозен принос за сравнително приемливия резултат на тима си. Това стана ясно след мача, като се разбра, че Десподов е помогнал на стража на ПАОК Доминик Котарски със съвети как да отрази дузпата, изпълнена от бившия съотборник на българина в Лудогорец Игор Тиаго. Бразилецът с български паспорт впрочем е наказан заради натрупани жълти картони и няма да играе във важния за Брюж мач.

Не по-малко интересно ще е и в Истанбул, където Фенербахче посреща Олимпиакос в емоционално балканско дерби. Гръцкият тим изглеждаше като почти сигурен победител в двойката и водеше с три гола разлика в първата среща, но се отпусна и инкасира два гола, което прави реванша напълно отворен.

Жребий за полуфиналите:
Лил/Астън Вила – Фенербахче/Олимпиакос
Фиорентина/Виктория (П) – ПАОК/Брюж 

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол