Намери ни
To Top

Байерн (Мюнхен) 0:0 Арсенал, греда за „баварците“!

Отборите на Байерн (Мюнехн) и Арсенал играят при резултат 0:0 в мач-реванш от 1/4-финалите на Шампионската лига.

Съперниците направиха зрелищно равенство 2:2 преди седмица в Лондон. “Баварците” окончателно загубиха битката за титлата в Бундеслигата и задължително трябва да гонят победата, за да запазят шансовете си за последния трофей, за който могат да се борят.


“Артилеристите” също са длъжници на феновете си след поражението от Астън Вила в Премиър лийг през уикенда, а отстраняване на Байерн (Мюнхен) и класиране за 1/2-финалите в “турнира на богатите” за първи път от 2009 г. насам ще е повече от добър начин да се реваншират.

Томас Тухел пусна идентинтичен състав с първия двубой със съвсем леки, козметични промени. Нусаир Мазрауи започна на мястото на Алфонсо Дейвис, а Джамал Мусиала действа вместо Томас Мюлер. Също така има и една новост в преден план, където има втори нападател в лицето на Кай Хавертц вместо Серж Гнабри.

При Артета положението е подобно, като промяната е една-единствена и тя е в зоната на отбраната, където Такехиро Томиясу замени Якуб Кивиор.

Феновете на „Алианц Арена“ останаха верни на себе си и макар негативните резултати на Байерн в последно време, те създадоха страхотна атмосфера, а във времето около първия съдийски сигнал направиха красива хореография, съчетана с пирошоу.

То доведе до димна завеса, която затрудни видимостта в първите минути.

Очаквано домакините създадоха първата сируация, като изсипаха топката в наказателното поле, където голямата звезда на отбора Хари Кейн отигра и ударът му мина покрай дясната греда. Малко след това дойде и първият акцент в атакуващ план за гостите малко по-късно в 8-ата минута, когато Мартинели пробва да стреля неточно от средна дистанция.

Ударът не доведе до рязко изменение на ситуацията, като съперниците продължиха да поддържат опознавателно темпо, в което домакините упражняваха териториален натиск, а гостите дебнеха изгоден момент за контранастъпление. Нова опасност пред британската врата настъпи четвърт час след началото, когато Сане опита да създаде суматоха в наказателното поле, но бранителите на „топчиите“ изчистиха в корнер.

Малко след това възпитаниците на Микел Артета за първи път опитаха да наложат натиск. Мартинели направи добър пробив в половината на съпеника и малко преди да нанесе опасен удар притежанието му бе отнето. Това доведе до бърза контраатака, която можеше да свърши с попадение във вратата на отбора на Арсенал, но шпаганат на бранител в последния момент застана на пътя на диагоналния удар на Мазрауи.

Отговорът на „артилеристите“ не закъсня и в рамките на броени секунди създадоха две ситуации пред вратата на Нойер. Първо, на Нойер му се наложи да плонжира след изстрел на Йодегор, а след това Мартинели отигра бързо подаване, което стигна до него и отново принуди германския страж да се намесва.

В следващите минути двата отбора пренесоха битката в средата на терена, като нито един от съперниците не посмя да опита ново опасно изнасяне, което логично доведе до нулево равенство на почивката и всичко остана да се разреши през втората част.

БАЙЕРН 0:0 АРСЕНАЛ

ШАМПИОНСКА ЛИГА, 1/4-ФИНАЛ, РЕВАНШ

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Байерн (Мюнхен): 1. Мануел Нойер, 6. Йошуа Кимих, 15. Ерик Дайър, 4. Матайс де Лихт, 40. Нусаир Мазрауи, 27. Конрад Лаймер, 8. Леон Горетцка, 10. Льорой Сане, 42. Джамал Мусиала, 22. Рафаел Герейро, 9. Хари Кейн

Арсенал: 22. Давид Рая, 4. Бен Уайт, 6. Габриел Магаляеш, 2. Вилиам Салиба, 18. Такехиро Томиясу, 8. Мартин Йодегор, 20. Жоржиньо, 41. Деклан Райс, 7. Букайо Сако, 29. Кай Хавертц, 11. Габриел Мартинели

Начало: 22:00
Стадион: “Алианц Арена”, Мюнехн
Съдия: Дани Макели

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол