Намери ни
To Top

Какво се случва?! Полицаи у нас масово газят законите, само за дни…

Полицейски служители масово газят законите през последните дни.

Тревожните сигнали стават все по-чести, а само в рамките на един ден са получени два подобни за такива служители. 

Служител на МВР-Русе и двама жители на града са задържани за участие в организирана престъпна група, която се е занимавала с имотни измами. Служителят на реда е от Районното управление в Две могили, потвърди за NOVA окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев.


По информация от прокуратурата, тримата са се възползвали от възрастни заможни хора, без наследници, като подготвяли фалшиви завещания и присвоявали имотите им. Очаква се на тримата да бъдат повдигнати обвинения и прокуратурата да поиска задържането им под стража. Още подробности по случая ще бъдат изнесени в сряда.

Както писа пък пиян полицай пък е предизвикал катастрофа във Велико Търново. Инцидентът е станал малко преди 21 часа на 16 април на бул.“България“. В злополучната вечер почерпеният блюстител на реда бил зад волана на личния си лек автомобил „Рено“.

Заради неадекватното състояние, той не успял да овладее колата и се ударил в спрял на светофар лек автомобил „Ауди“, в който имало и малко дете. При сблъсъка били нанесени леки материални щети, няма пострадали хора.

Употребилият алкохол служител на МВР обаче се разлютил, изскочил от колата си и започнал да вилнее срещу потърпевшите в аудито. Пред очите на минувачи се развихрил лют скандал. Възмутени граждани подали сигнал на телефон 112 и на място пристигнали четири патрулки.

Полицейските екипи бързо потушили скандала, а тестът с дрегер отчел наличие на 1,84 промила алкохол в кръвта на виновния за катастрофата полицай. Веднага след това той бил отведен в болницата за кръвна проба. Пияният МВР-служител е задържан за 24 часа.

За случая е уведомена Районната прокуратура в старата столица.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Ощр от категория