Намери ни
To Top

Шоуто е гарантирано! ЦСКА и Ботев (Пловдив) тръгват към финал за Купата

ЦСКА – София и Ботев (Пловдив) се изправят един срещу друг в първа среща от полуфиналите в турнира за Купата на България. „Червените“ приемат „канарчетата“ на националния стадион „Васил Левски“, докато техният дом „Българска армия“ е в процес на реконструкция. Мачът започва в 19:00ч. и е очакван с огромен интерес от феновете на двата отбора.


Реваншът ще се играе на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив на 1-ви май.

Последните дни бяха динамични за ЦСКА – София. Клубът се раздели с наставника Нестор Ел Маестро след поражението от Пирин у дома. На негово място дойде познато име в лицето на Стамен Белчев, който допреди дни водеше дубъла на „червените“. Белчев познава добре обстановката в клуба и от него се очаква да спечели Купата.

В същото време Ботев записа успех с 2:0 над Ботев (Враца) у дома и е в битката за Топ 6, както и за ценната Купата, която всички фенове на отбора желаят. В последните се изписа доста за случващото се в клуба. Наставникът Душан Керкез е с изтичащ договор и бъдещето му е обвързано с резултатите, които отборът ще постигне в следващия месец. До момента Керкез върши чудесна работа, след като пое отбора в дъното на таблицата.

Стамен Белчев няма как драстично да промени облика на отбора толкова бързо, но със сигурност ще се откаже от използваната досега от Нестор Ел Маестро формация с ромб в средата на терена. Още срещу канарчетата Белчев ще нареди червените в любимата си схема 4-2-3-1.

Капитанът на Ботев Ивелин Попов се завръща като титуляр днес. Попето беше болен и влезе като резерва в двубоя срещу Ботев Враца. Сега обаче той е готов за сблъсъка с ЦСКА – София. В същото време стана ясно, че и Янис Карабельов ще се завърне в групата на Ботев за двубоя. Той имаше контузия в ръката и пропусна последните мачове. Халфът обаче най-вероятно няма да започне като титуляр.

Вероятни състави:

ЦСКА-СОФИЯ (4-2-3-1): Бусато; Кордоба, Махмутович, Матай, Вион; Юга, Кареасо; Асприля, Линдсет, Хайнц; Каранга

БОТЕВ ПД (4-2-3-1): Ханкич; Минков, Конте, Там, Балоянис; Ето’о, Мертенс; Акере, И. Попов, Уме; Брахими

СЪДИЯ: Драгомир Драганов
СТАДИОН: „Васил Левски“, София
НАЧАЛО: 19:00 часа

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория efbet Лига