Намери ни
To Top

Царукян отказал предложение за реванш с Махачев през юни

Арман Царукян е отстъпил претендентското си място в категория до 70 килограма в UFC на Дъстин Порие. Това стана ясно от мениджъра на арменеца Саят Абдрахманов, който заяви изненадващата новина пред спортния журналист Ариел Хелуани.

Царукян търси реванш от шампиона в дивизията Арман Царукян от дълго време и го е заявявал публично. Абдрахманов допълва, че предложението за шампионска битка за 27-годишния състезател на “American Top Team” е дошло след успеха на UFC 300.


Царукян надделя над бившия шампион в дивизията Чарлс Оливейра в битка от основната карта на юбилейното събитие. Победата дойде след 15 минути тежка битка.

“Получихме предложение да се бием с Ислам на 1-и юни тази година. Това се случи веднага след победата срещу Оливейра. Преди събитието се разбрахме, че няма да приемем шампионската битка прибързано, тъй като вече ще сме на първа позиция в ранглистата. Разбрахме се Махачев да се изправи срещу Пори на 1-и юни, а Арман да се бия с победителя. Това решение беше взето на момента и затова Дейна Уайт го прочете от бележка на пресконференцията след галавечерта”, споделя Абдрахманов.

Царукян удължи серията си от победи до четири поредни. В клетката на UFC той има поражения единствено от Матеуш Гамрот и Ислам Махачев, които идват след спорни съдийски решения.

Последвайте каналите ни в:

Ощр от категория Бойни Спортове