Намери ни
To Top

На полувремето: Челси 4:0 Евертън, шоу на Коул Палмър

Челси и Евертън играят при резултат 4:0 в мач от 33-тия кръг на Премиър лийг. Коул Палмър с поредния си гол откри резултата в 13-ата минута, като пет минути по-късно удвои, а в 29-ата минута талантливият англичанин оформи своя хеттрик. Николас Джаксън пък добави четвърто попадение за Челси в 44-та минута. Лондончани са на 9-о място и се намират в добра серия от седем поредни мача без загуба в първенството и при успех днес могат да се приближат до топ 6, oще повече, че са с два мача по-малко.


Любопитна тенденция също е, че във всеки от последните пет срещи за Челси има поне 4 отбелязани гола. Евертън пък се бори със зъби и нокти за своето оцеляване, като освен всичко друго трябва да се справя и с наказания за нарушаване на правилата на Премиър лийг за рентабилност и устойчивост. „Карамелите“ получиха две санкции и са с отнети общо осем точки, като са само на два пункта от зоната на изпадащите. Евертън има едва една победа в последните си 14 мача, макар и тя да дойде в предишния кръг срещу Бърнли с 1:0.

Челси по традиция играе трудно срещу „карамелите“, като доказателство за това служи факта, че в последните пет мача между двата тима лондончани имат едва една победа. В предишната среща Евертън спечели с 2:0 на „Гудисън Парк“. „Карамелите“ обаче ще трябва да се преборят с тъжната традиция да не са печелили близо 30 години на „Стамфорд Бридж“.

Мениджърът на Челси Маурисио Почетино има куп проблеми, като няма да може на практика цял един отбор. С контузии са Енцо Фернандес, Аксел Дисаси, Рахийм Стърлинг, Роберт Санчес, Рийс Джеймс, Кристофър Нкунку, Ливай Колуил, Ромео Лавия, Уесли Фофана и Лесли Угочукву.

Така днес Почетино прави само две промени в сравнение с равенството 2:2 срещу Шефилд Юнайтед в предишния кръг. Мало Густо започва на десния бек вместо Дисаси, а Михайло Мудрик също се завръща сред титулярите и ще действа заедно с Чуквунонсо Мадуеке и Коул Палмър зад нападателя Николас Джаксън. Конър Галахър пък е върнат по-назад и ще помага на Мойсес Кайседо в средата на терена.

Наставникът на Евертън Шон Дайч също има своите главоболия, като аут от двубоя са Доминик Калвърт-Люин,, Деле Али, Люис Добин и Идриса Гей. „Карамелите“ ще действат във формация 4-4-1-1, като атаката им ще води Бето, подпомаган в задни позиции от Абдулай Дукуре.

Срещата започна с много добро темпо, като и двата тима изпълниха бързи корнери пред противниковите врати. Първото много чисто положение се откри пред гостите в 9-ата минута, когато Шеймъс Коулман подаде остро към малкото наказателно поле, а Бето на празна врата направи голям пропуск и стреля над вратата, Това бе наказано само няколко минути по-късно. При добра атака на Челси Николас Джаксън подаде към Коул Палмър, който с хубав шут от дъгата с левия крак направи безпомощен Джордан Пикфорд – 1:0 за домакините в 13-ата минута. С това си попадение талантливият англичанин се превърна в първия играч на лондончани, който се разписва в седмо пореден мач от първенството на „Стамфорд Бридж“.

21-годишният Палмър продължи да бъде главно действашо лице в мача. Буквално в следващата атака той направи сериозен пропуск на празна врата. В 18-ата минута обаче Палмър се реабилитира и отбеляза второто си попадение в мача и общо 18-и гол от началото на сезона в Премиър Лийг. Мойсес Кайседо подаде към Михайло Мудрик, а украинецът комбинира с Николас Джаксън, който стреля опасно. Пикфорд успя да избие, но най-съобразителен бе именно Палмър, който с добавка отблизо направи 2:0.

Десетина минути по-късно големият талант на Челси оформи и своя хеттрик. Джордан Пикфорд излезе и опита да изчисти топката при поредната атака на домакините, но стражът направи груба грешка и я подари на Палмър, който изключително технично го прехвърли с далечен изстрел и вкара третия си гол в мача – 3:0 за „сините“ от Лондон. Евертън изглеждаше в нокаут, но все пак изглеждаше, че върна едно попадение в 36-ата минута чрез Бето с глава. Радостта на „карамелите“ обаче бе кратка, тъй като се оказа, че португалецът е в засада. Все пак гостите се активизираха и отново изпълниха няколко статични положения, като при един корнер Дуайт Макнийл стреля директно от ъгловия удар, но Джордже Петрович внимаваше и изби.

Малко след това Бето отправи още един опасен удар, но стражът на Челси пак се намеси. Минута преди края на редовното време на първата част пък Челси окончателно довърши съперника си. Марк Кукурея се включи отляво и центрира добре, а Николас Джаксън овладя и с хубав ножичен удар и с помощта на гредата направи 4:0 за тима на Почетино.

ЧЕЛСИ (4-2-3-1): Петрович; Густо, Тиаго Силва, Чалоба, Кукурея; Кайседо, Галахър; Мадуеке, Палмър, Мудрик; Джаксън

ЕВЕРТЪН (4-4-1-1): Пикфорд; Коулман, Тарковски, Брантуейт, Миколенко; Йънг, Гарнър, Онана, Макнийл; Дукуре; Бето

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages | Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол