Намери ни
To Top

Сръбкини спечелиха турнира за Купа „Ваня Войнова“

Младите баскетболистки на сръбския тим Мондо спечелиха седмото издание на турнира в памет на Ваня Войнова, една от най-великите и обаятелни спортистки в историята на България.

Сръбкините вдигнаха трофея, след като на финала в зала „Триадица“ в София надиграха отбора на испанския Фуенлабрада с 41:31. Представителките на Мондо поведоха в първата четвърт с 16:6, а на почивката преднината им бе 20:12, след което без проблеми запазиха лидерството си до последния сигнал.

В мача за бронза младите таланти на Славия се наложиха над Спорт тим Неготино от Република Северна Македония с 69:29.


Призьорките бяха поздравени и отличени от Даниела Дашева, зам.-министър на младежта и спорта, президента на Българската федерация по баскетбол и предложен за служебен спортен министър Георги Глушков, легенди на родния баскетбол и др.

В последните 3 дни традиционният вече турнир отново събра в България представители на елитни школи в европейския баскетбол. Надпреварата бе инициирана преди 7 години по идея на „София – европейска столица на спорта“, БФ Баскетбол и БК Славия. Всяка пролет тя се явява отлична възможност българските млади таланти при девойките да премерят сили със своите връстнички от водещите европейски държави.

Крайно класиране на баскетболния турнир за девойки за Купа „Ваня Войнова“ 2024:

2. Фуенлабрада (Испания)

3. Славия (София)

4. Спорт тим Неготино (Северна Македония)

Последвайте каналите ни в:

Ощр от категория Баскетбол