Намери ни
To Top

Собослай пред Sportal.hu: В Германия може да победиш и на 98%, в Англия дори 2% имат значение

Унгарската звезда на Ливърпул Доминик Собослай даде ексклузивно интервю пред колегите от Sportal.hu, в което говори по различни теми, свързани с „червените“ от „Анфийлд“. Той направи паралел между английското и германското първенство.

„Дали имам против Създателя на хаос, както ме нарече Юрген Клоп след успеха над Брайтън, да се превърне в мой прякор? Във всеки мач се опитвам да правя това, което мениджърът иска от мен.


Когато съм на терена, съм щастлив, така че можете да наричате така. Ако това е необходимото нещо, за да бъда успешен, ще го правя във всяка среща. Най-важното е, че помогнах на отбора с този „хаос“. Играя почти перфектно на всяка позиция в халфовата линия и каква е тайната ли? Може би това, че всеки получава свободата, от която се нуждае на терена. Ако се преместя надясно, Алексис Мак Алистър знае, че трябва да се позиционира наляво. Ако се върна на „шестицата“, Ватару Ендо трябва да се придвижи напред. Знаем си ходовете и си помагаме“, каза 23-годишният полузащитник.

„Приличат ли си Юрген Клоп и националният селекционер Марко Роси? Имам чувството, че е така. Роси е малко по-чувствителен, но може би Клоп все още не ни е показал тази своя страна. Ако спечелим шампионската титла, вероятно всички в Ливърпул ще го направят. В Премиър лийг всеки мач може да поднесе изненада. Тук трябва да се раздаваш на 100% във всеки двубой, дори да усещаш, че не можеш. В Бундеслигата има мачове, които можеш да спечелиш малко по-спокойно – да кажем, че може да играеш на 98%. В английското първенство дори тези 2% са от съществено значение за трите точки“, продължи бившата звезда на РБ Лайпциг.

„Дали беше по-трудно да играят срещу Байерн като играч на РБ Лайпциг, отколкото сега с Ливърпул срещу Манчестър Сити или Арсенал? Различно беше. С Лайпциг не се борихме за титлата в Германия, така че срещу Байерн беше различно, защото не ставаше дума за златния медал. Ливърпул – Манчестър Сити обаче може да бъде нещо като финал в шампионата, дори ако Арсенал е в борбата. Едно е да се готвиш „просто“ за сблъсък с Байерн, другото е за финал в първенството. Ливърпул шампион? Защо не! Сериозно, може би защото имаме тим, който донякъде прилича на националния отбор на Унгария. С други думи, няма значение кой играе, защо играе, кой е на пейката, като отбор даваме всичко от себе си и искаме да направим всичко възможно, за да бъдем успешни“, каза още Доминик Собослай.

„Има дни, когато написаното за мен в дадена статия ме притеснява, но това е само до следващия ден. Очертана е една остра граница в моя личен живот. Това е по-трудно за нас, отколкото за обикновения човек. Всеки пише, всеки сайт има нужда от читатели, което приемам, но вероятно е разбираемо, ако искам да запазя личния си живот за себе си. Засега ще кажа само, че в момента съм в щастлива връзка, но не желая да говоря по тази тема повече и моля всички да уважат това мое решение. Понякога затварям някоя статия, в която пише за мен, след първото изречение. Друг път пък чета и се смея. Естествено, че имам чувство за хумор. Имаме си група с момчетата, както и с тези от националния отбор, и често си пращаме забавни неща. Можеш да се усмихваш, да се смееш на тях, но има ниво, което не може да се преминава“, добави унгарецът.

„Най-добрият играч, с когото съм играл? Ерлинг Холанд. Избрах Ливърпул, защото е един от най-добрите клубове в света, с един от най-добрите мениджъри в света – съжалявам, че си тръгва през лятото. Също така мога да играя с футболисти, за които само съм мечтал като дете. Как станах толкова добър ли? Много тренировки, постоянство, работа… и, разбира се, питайте баща ми“, добави Собослай пред Sportal.hu.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол