Намери ни
To Top

Юлия Иванова: Мечтата за финал е изпълнена, ще се борим с Марица

Волейболистките на ЦСКА надиграха Левски София след драматична битка с 3:2 гейма, в третия решителен мач между двата тима от полуфиналните плейофи в женското първенство „Демакс лига“. Така „червените“ отстраниха „сините“ и се класираха за финал, където ще срещнат шампиона Марица.

Старши треньорът на ЦСКА Юлия Иванова- Минчева заяви след успеха, че мечтата им за финал е изпълнена и сега ще се постараят да дадат всичко от себе си срещу шампионките.

„Резултатът е позитивен, преглъщам първите два гейма.


Само че докато един отбор не реши, че трябва да се бори докрай, не става. Не показахме нито зъби, никакви нокти, нито нещо в първите две части. Бяхме хрисими. В един момент станахме „лъвици“, които започнаха да бият. Играха коренно различно. Все пак и късметът беше на наша страна.

Подобрихме блокадата, направихме повече точки от сервис. Беше ни много трудно, защото имахме само един силен нападател на, когото разчитахме.

Като гледах нашия отбор в първия гейм, във втория бяхме равни до двадесета точка, виждах че нещо трябва да се помени, нещо да се случи. Момичетата го направиха сами. Ако не мислех, че мачът ще се закучи, ще излъжа. Но успяхме да преодолеем този спад и да направим много жестока битка, която завърши в наша полза. Все пак трябва да отбележим, че отборът на Левски игра много добре. Това беше може би най- силният им мач за сезона. Съперникът бе много подреден, имаше силна блокада, добро посрещане и добра игра в центъра. Аз много се притеснявах, че направиха няколко слаби мача и в едни момент ще изригнат.  Това се случи в днешния мач.

Ние играем със състезателки, които са бални и контузени, ротациите се сменят. Мечтаехме да играем на финал, постигнахме го. Надявам се да бъдем малко по на нивото на Марица и лека полека да покажем сърцата игра. Да вземем поне един мач в серията, вече нататък каквото се случи. Трябва да се борим!

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Startphoto

Ощр от категория Волейбол