Намери ни
To Top

Везенков и Сакраменто с тежка програма до края на редовния сезон, Далас е фаворит за шестицата

Отборът на Сакраменто Кингс се нуждае от силен край на редовния сезон, за да си гарантира директно участие в плейофите на НБА и да избегне плей-ин турнира. “Кралете”, в чиито редици е българският национал Александър Везенков, обаче ще се изправят срещу сериозни съперници и последните си мачове от основната фаза на кампанията в най-силната лига в света.

Кингс имат оставащи седем двубоя от редовния сезон, като пет от тях са срещу отбори, които или са сред водачите в своите конференции, или също се борят за места в плейофите. Тежкият път на калифорнийци започва срещу Ню Йорк Никс (44-31) идната нощ, а 24 часа по-късно тимът гостува и на отбора с най-добър актив за сезона – Бостън Селтикс (60-16).


Следва малко по-лесно гостуване на загубилия шансове за плейофите Бруклин Нетс (30-47), но след това момчетата на Майк Браун пътуват за Оклахома Сити, за да се изправят срещу Шей Гилджъс-Алекзандър и компания (52-24). Финалните три мача на Сакраменто включват домакинства на преки съперници за плейофите на Запад – Ню Орлиънс (45-31) и Финикс (45-31), като “кралете” слагат край на редовния сезон с наглед най-лесния си оставащ мач – срещу Портланд (20-56).

Към момента само три отбора са си гарантирали места в плейофите на Западната конференция – Минесота и Денвър с по 53-23, както и Оклахома с 52-24. Четвърти е ЛА Клипърс с 47-28, пети е Далас с 45-30, а след това се нареждат Ню Орлиънс и Финикс с по 35-31, Сакраменто с 44-31, ЛА Лейкърс с 44-33 и Голдън Стейт с 41-34. Само топ 6 си гарантира директно участие в плейофите, докато отборите от 7-о до 10-о място играят допълнителни мачове от плей-ин турнира, за да определят последните два класирали се тима.

От изброените отбори единствено Далас има сравнително по-лека програма до края на сезона, като отборът ще срещне отбори като Атланта Хоукс, Хюстън Рокетс, Шарлът Хорнетс и Детройт Пистънс.

Последвайте каналите ни в:

Ощр от категория Баскетбол