Намери ни
To Top

Ван Дайк: Има къде да се подобряваме

Ливърпул продължава битката на два фронта. Мърсисайдци могат да се върнат на върха в първенството, ако победят Шефилд Юнайтед тази вечер, а следващата седмица се изправят срещу Аталанта в първи мач от четвъртфиналите на Лига Европа. Въпреки отличните резултати през този сезон капитанът на “червените” Вирджил Ван Дайк обясни, че има неща, които отборът може да подобри.

“Знаем, че има елементи, които трябва да подобрим.


През сезона получихме доста похвали за начина, по който успявахме да стигаме до обрати, след като ни повеждаха. Няма съмнение, че това е положително и съм много доволен, че имаме качествата да го правим. В същото време, да изоставаме не е добре и предпочитам да го избягваме. Малките разлики ще стават все по-важно във финалния етап от сезона и това е нещо, което можем да подобрим”, сподели Ван Дайк.

“Понякога става въпрос да сме по-ефективни и решителни, а същото важи и за другата част на терена, където създаваме много положения и натискаме, но не винаги стигаме до завършека, на който се надяваме. Всичко, което можем да направим, за да подобрим представянето си, само може да ни помогне. Да преследваме съвършенството е необходимо, защото това може да направи разликата”, допълни бранителят.

Нидерландецът говори и за Юрген Клоп: “Мениджърът означава много за мен. Той беше основна причина да пристигна в клуба. С това, което постигнахме, той сбъдна мечтите ми. Винаги ще ценя това. Със сигурност ще ми липсва, но до тогава имаме доста работа”.

Ван Дайк разкри, че не гледа мачовете на конкурентите за титлата Манчестър Сити и Арсенал: “Много добър моя приятел в лицето на Нейтън Аке играе в Ман Сити. С него се виждаме от време на време. Това, което научих през годините, е, че трябва де концентрираш върху собственото си представяне. Това е единственото, върху което имаш влияние. Разбира се, разбираш резултатите, но не гледам много мачовете”.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол