Намери ни
To Top

Багата ще прави бенефис в България

Професионалният ММА боец Благой Иванов заяви, че планира да се бие отново на родна земя и по всяка вероятност такава битка ще бъде последна в кариерата му. Багата говори пред Очи Георгиев/Спортната Джунгла един ден преди двубоя му в “Professional Fighters League” със Сергей Билостений.

“Исках да направя битка в България тази година, но явно ще има малко отлагане. Може и последния ми мач да е у нас.


Тежко е, имам много контузии. Трябва да се боря с духа си. Трябва да се абстрахирам и да си продължавам с много повторения, труд, дисциплина, лишения. Горе-долу съм си дал една граница до 40 години. Ще видя дали ще я спазя”, заяви световният шампион по бойно самбо от 2008-а.

Той допълни, че е получил предложение за двубой по правилата на бокса без ръкавици от Любомир Геджев, който към момента отговаря за европейския клон на организацията “Bare Knuckle Fighting Championship”. Багата одобрява идея за битка с голи ръце, но споделя, че още не му е дошло времето.

Срещата между Иванов и Билостений е част от подгряващата бойна карта на събитие на PFL, което ще се проведе в Сан Антонио в нощта на четвъртък срещу петък (05.04). Очаква се двубоят да започне около 04:00 часа българско време. Sportal.bg ще отрази двубоя на живо.

“Имаме тактика с моя отбор за този мач. Ще дам всичко от себе си и трябва да победя. Мотивиран съм заради точките. Всяка едно приключване дава повече точки през сезона. Определено наградата от един милион долара е много голяма мотивация. Това е мечтата на всеки един боец”, заяви българинът, който ще вземе участие в редовния сезон на PFL в тежка категория.

37-годишният спортист сподели, че за двубоя с Билостений се е подготвял в Лас Вегас в школата на легендата на UFC Ранди Кусур – “Xtreme Couture”, както и в залата “Porrada”. Освен това, Благой е направил и няколко спаринга с братя Пулеви във Вегас.

Вижте пълното интервю с ММА боеца тук:

Последвайте каналите ни в:

Ощр от категория Бойни Спортове