Намери ни
To Top

Барселона следи халф на Жирона

Барселона следи отблизо изявите на халфа на Жирона Алекс Гарсия. 26-годишният футболист е една от трансферните цели на каталунците за лятото и в клуба почти сигурно ще отправят оферта за него, твърди „Спорт“.

Кариерата на Гарсия не започна особено блестящо в началото. Още 18-годишен той премина от Виляреал в Манчестър Сити, но там не успя да пробие в първия отбор и няколко пъти бе отдаван под наем в Жирона и Мускрон.


След това той прекара кратък престой в Динамо (Букурещ) и Ейбар, преди през 2021 година да бъде привлечен отново в Жирона. Именно тук той започна да показва на какво е способен и е в основата на прекрасното представяне на клуба през този сезон. Това не остана незабелязано от Барселона и в клуба вече планират привличането му.

Всъщност каталунците искаха да вземат Гарсия още през януари, но тогава до сделка не се стигна, тъй като „блаугранас“ не успяха да предложат достатъчно атрактивна оферта. Това може да се окаже проблем и през лятото. Не е тайна, че Барса изпитва сериозни проблеми във финансово отношение и вероятно ще трябва да продаде някои от настоящите си играчи, преди да може да привлече други на тяхно място.

Гарсия има договор с Жирона до 2027 година, така че в клуба със сигурност не са притиснати да го продават на всяка цена и ще поискат доста солидна сума за правата му, вероятно между 30 и 40 милиона евро. Освен това плеймейкърът привлече вниманието и на други клубове от Англия и Германия и битката за подписа му може да се окаже доста сериозна.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол