Намери ни
To Top

Карл Уилиямс използва отлична борба, за да спечели във Вегас

ММA боецът в тежка категория Карл Уилиямс (10-1) надделя над Джъстин Тафа (9-2) с единодушно съдийско решение на събитието UFC Вегас 89, което се проведе по-рано днес в „APEX“ центъра в Лас Вегас. Това бе трета поредна победа на американеца в UFC.

Уилямс откри двубоя с поваляне още в първата минута. Американецът показа отличен контрол на земя и в следващите три минути успя да контролира съперника си на земята.


 

Тафа успя да се изправи на краката си, но само за малко преди да бъде повален отново. Съперникът му го завлече отново на пода и завърши рунда с “граунд-енд-паунд” удари. 

Втората част започна с умерено темпо и боксови размени в стойка. Първият опит за събаряне в тази част дойде след две минути игра. Уилямс опита събаряне в единия крак, но неуспешно. Само няколко секунди след това съперникът му опита ритник в главата, а състезателят на “Американ Топ Тийм” просто блокира този удар и го свали на земята. 34-годишният ММА боец бе по-добър в “граунд-енд-паунда” в този рунд, а и записа опит за отказване със задушаваща техника “триъгълник с ръце”. 

Роденият във Вирджинските острови спортист трябваше да оцелее ранна канонада от удари в третата част. Уилямс бе разклатен, но Тафа не се възползва по най-добрия начин от момента и бе пратен отново на земята. Новозеландецът се изправи, но бе притиснат с гръб към клетката. В последната минута той успя да “разкъса” позицията и да се върне в средата на клетката, но бе повален отново.

Последвайте каналите ни в:

Ощр от категория Бойни Спортове