Намери ни
To Top

Ювентус търси спонсори в Саудитска Арабия

Президентът на Ювентус Джон Елкан усилено работи по намирането на нов спонсор на екипите на клуба. В момента „бианконерите“ носят на гърдите си логото на автомобилната компания Jeeр, която е спонсор на отбора от 2012 година насам. Договорът между двете страни обаче изтича в края на сезона и това кара шефовете да бързат с намирането на нов спонсор, пише „Кориере дело Спорт“.

Елкан, заедно с други директори на Юве, бе забелязан началото на март в Саудитска Арабия, където присъства на състезанието от Формула 1.


Той обаче е бил там не само за забавление, но и по работа. Целта на боса е била да разговаря с местни компании за възможността някоя от тях да стане спонсор на „старата госпожа“.

Финансите на Ювентус пострадаха сериозно след изваждането на отбора от евротурнирите. От следващия сезон обаче торинци ще се завърнат в Шампионската лига и ще участват на Световното клубно първенство, което ще стабилизира поне донякъде бюджета на клуба.

Въпреки това за „бианконерите“ е важно да намерят и нов спонсор на екипите. Търси се компания, която е готова да плаща по 45-50 милиона евро на сезон, каквато бе и досегашната договорка с Jeeр. Смята се, че Елкан е провел разговори с компании от Близкия изток, както и с американски компании от телекомуникационния сектор, но до момента няма постигната сделка с никоя от тях.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол