Намери ни
To Top

Барселона 2:0 Наполи, Кансело удвои набързо

Барселона и Наполи играят при 2:0 в реванш от осминафиналите в Шампионската лига. Първо Фермин Лопес се разписа в 15-ата минута, а след още две Жоао Кансело удвои. Първият двубой в Италия завърши при 1:1.

Всички 50 012 места на „Монтжуик“ са продадени.


Рафиня е титуляр за каталунците, независимо че преди дни напусна с болки двубоя срещу Майорка от Ла Лига. Треньорът Чави Ернандес залага на трима играчи на невръстна футболна възраст – Ламин Ямал (16 г.), Пау Кубарси (17 г.) и Фермин Лопес (20 г.). Очаквано Роберт Левандовски се завръща в атака.

В състава на шампиона на Серия “А” няма изненади, като напред са Виктор Осимен, Хвича Кварацхелия и Матео Политано. Минути преди началото на срещата президентът на клуба Аурелио Де Лаурентис обяви, че ще даде над 10 млн. евро премия на своите футболисти при продължаването напред. За Наполи е важно да продължи напред, защото се бори да измести Ювентус от участие на Световното клубно първенство през лятото на 2025 г.

Началото беше вихрено с две опасни атаки и пред двете врати още в рамките на първата минута.

Първата чиста възможност дойде в 13-тата, когато Кубарси направи изумителен пас към Фермин, с който го изведе сам срещу вратаря, но той не успя да реализира.

Две минути по-късно обаче Лопес беше далеч по-хладнокръвен и опъна мрежата на Мерет за 1:0 след асистенция на Рафиня.

Само две минути по-късно Ямал започна атака от около своето наказателно поле и подаде отлично към Рафиня. Бразилецът стреля в лявата греда на Мерет, но при добавката Кансело беше точен за 2:0.

Съставите:

БАРСЕЛОНА: Тер Стеген, Кунде, Араухо, Кубарси, Кансело, Кристенсен, Гюндоган, Фермин, Рафиня, Ямал, Левандовски

НАПОЛИ: Мерет, Ди Лоренцо, Рахмани, Жезус, Руи, Ангиса, Лоботка, Траоре, Политано, Кварацхелия, Осимен

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол