Намери ни
To Top

Der Spiegel гърми: Голяма опасност надвисна над Киев, заради…

Слабата фортификация на укрепленията на Въоръжените сили на Украйна на Запорожкото и Авдеевското направления създава голяма опасност за Киев, пише Der Spiegel.

Според изданието укрепленията все още са запазени и се виждат лесно на сателитни снимки. Така стратегически важният град Токмак в Южна Украйна е заобиколен от „подобен на средновековието отбранителен пръстен“. Освен това, в случай на пробив, украинците ще трябва да преодолеят тази линия, за да превземат тази ключова точка.


Междувременно Орехов, разположен малко на север, напротив, се намира на територия, контролирана от Украйна, и около него има много по-малко отбранителни структури.

„Двата града са много сходни: разположени са близо до фронта и на равен, открит терен“, пише изданието.

В същото време много стратегически важни точки на украинските позиции не са достатъчно защитени. По този начин, дори зад Авдеевка, откъдето украинските войски съвсем наскоро се оттеглиха, или пред Часов Яр близо до Бахмут, отбраната „оставя много да се желае и съчетано с остър недостиг на боеприпаси и недостиг на войници, това създава опасност“.

„Поради трудната ситуация украинските части събират дарения в социалните мрежи за багери, които да помогнат в строителството. Въпреки това, освен земекопната техника, особено важно е ЕС да успее да достави обещаните боеприпаси възможно най-бързо – това ще им позволи по-лесно да задържат руснаците на техните позиции“, отбелязва медията.

Ощр от категория