Намери ни
To Top

Черно море изненада лидера Дея спорт в Бургас

Волейболистите на Черно море (Варна) изненада лидера Дея спорт (Бургас) и му нанесе едва втора загуба от началото на сезона в Efbet Супер Волей. Играчите на Пламен Христов се представиха отлично и биха убедително бургазлии като гости с 3:0 (25:23, 25:18, 25:17) в среща от 20-ия кръг на шампионата, играна тази вечер в зала „Младост“.

Така варненци са 7-и във временното класиране с 9 победи, 11 загуби и 27 точки в актива си, но преди изиграването на останалите мачове от кръга. Дея спорт пък изпусна страхотна възможност да спечели първото място в редовния сезон, но все пак остава начело с 18 победи, 2 загуби и 52 точки.


В следващия, предпоследен, 21-и кръг от редовния сезон Черно море приема шампиона Нефтохимик 2010, докато бургазлии са отново домакини, но на Пирин (Разлог). И двата двубоя са в сряда (13 март) от 18,00 часа.

Домакините от Дея спорт отново играха без част от титулярите си като Валентин Братоев и Николай Николов, докато Николай Учиков влезе като резерва за началото на третия гейм. Това като че ли се отрази върху представянето и играта на тима.

Над всички за Черно море бе опитният Мирослав Градинаров със 17 точки (2 блока, 1 ас и 47% ефективност в атака – 8) за победата. Борис Начев реализира още 13 точки (3 блока, 1 ас и 90% ефективност в атака! – 10) за успеха.

За Дея спорт единственият с двуцифров актив беше бразилецът Лукаш Мадалос с 11 точки (2 блока и 50% ефективност в атака – 3).

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Startphoto

Ощр от категория Волейбол